Namibia i fire deler

Jeg får besøk av familien utpå den norske høsten en gang. Det er en stor begivenhet. Det er tross alt ikke så ofte det kommer norgesbesøk til den afrikanske farmen. Forståelig nok, den ligger jo som kjent ikke på charterruta.

I tillegg til å kjenne et prekært behov for å fikse et par av de der tingene man skulle ha gjort på huset i flere år allerede, er jeg i planleggingsmodus. Gud vet hvorfor, men av en eller annen grunn krever dette besøket mer planleggig enn når venner og kjente svinger innom.

Egentlig vil jeg vise dem alle mine favorittsteder på en gang. Men det innebærer at de må reise land og strand, bokstavelig talt, rundt på under tre uker. Det er så klart mulig. Spør bare Tonje og Kristin, men jeg er ikke sikker på om det helt ønskelig. De skal på ferie, tross alt. Ikke sette personlig rekord i antall kilometre tilbakelagt i bil.

Prestasjonspresset (knis) og generell latskap har gitt meg beslutningsvegring, og nå sitter jeg bare og tvinner tommeltotter mens jeg mentalt sender familien fra Luderitz til Katima Mulilo, med korte pitstop ved alle de kriker og kroker jeg har kommet over de siste årene, og som jeg synes fortjener et besøk. Needless to say, den mentale planen er helt håpløs og urealistisk.

Så derfor blir det en bildeserie på fire deler her på bloggen i løpet av den kommende uka, med bilder og lenker til overnattingssteder slik at familien også kan være med på å bestemme om det skal vi skal se på elefantene i Caprivi eller vandre i fjellene i Aus.

(Klikk på bildene for å komme til innleggene)

NORDØST (Caprivi, Kavango og den afrikanske farmen)

NORDVEST (Etosha, Damaraland, Kaokoland og Skeleton Coast)

SØRØST (Windhoek og Kalahari)

SØRVEST (Namibørkenen, Naukluft-fjellene, Swakopmund, Aus og NamibRand)

I utgangspunktet ser reiseruta omtrent slik ut:

Windhoek – NamibRand – Sossusvlei – Swakopmund – Farmen – Kavango – Farmen – Etosha – Windhoek

Men så klart er det rom for omveier og vingling. Innenfor landets grenser.

VN:F [1.9.22_1171]
Liker du dette?
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Namibia i fire deler, 5.0 out of 5 based on 6 ratings
Share