Petronas Towers

Det er Mark som vil se Petronas Towers. Selv fnyser jeg litt. Vi har liten tid, og det er mye å se, og jeg vil heller til den gamle bydelen Kampung Baru.

To rustfrie stålsøyler høres ikke ut som min greie. Jeg er jo mer glad i ubehandlet treverk og råskinn enn blanke flater, og har aldri vært opptatt av skyskrapere. Dessuten tenker jeg at jeg kanskje kan være den første turisten i KL som ikke har sett Petronas Towers. Og at det muligens, kanskje, men antagelig ikke, er noe å skilte med.

Blasert? Ja. Og ikke for første gang. Jeg har tidligere prestert å si om Vic Falls: Det er jo bare en foss. Jeg fikk en velfortjent kalddusj som svar på den uttalelsen.

Da jeg går opp trappeoppgangen fra KLCC t-banestasjonen og ser de der stålsøylene touche himmelen høyt der oppe, skjer det noe. Jeg blir til en gapende, målløs tomsing som vingler rundt på fortauet på utsiden, og skaper trafikkaos blant alle de veldresserte malayene som haster til arbeidet.

Jeg burde fnyse av Petronas Towers. Tror jeg. Jeg burde antagelig kunne si noe kritisk om ressursbruk og prioriteringer, og kanskje stille meg litt hÃ¥nlig overfor gutteklubben Grei som absolutt vil bygge høyest og være…lengst? Men who cares, tenker jeg da jeg vingler rundt i morgenrushet i mÃ¥lløs beundring. Noen ganger er det størrelsen som teller.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Liker du dette?
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Petronas Towers, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share