Tordenbloggen og ‘Blogg med mening”

Helt off topic:

I dag har jeg begynt med den o store julerengjøringen på den afrikanske farmen. Jeg er arvelig belastet, og kommer til å føle hybelkaninene og møkkete vinduer som en konstant byrde på skuldrene helt frem til julaften. Da kan jeg endelig sukke oppgitt over at jeg ikke ble ferdig med alt dette året heller, og ta det med ro. Til neste år. Gud  bedre for et strev.

Etter å ha tørket støv i et av oppholdsrommene i dag, utbrøt hushjelpen min: Det skinner så fælt at jeg får helt vondt i hodet, Meme. Tsk tsk tsk. Deretter holdt hun dramatisk på skallen og himlet med øynene. Jeg er fremdeles ikke sikker på om jeg skal ta det som et kompliment at et av rommene endelig så nyvasket ut, eller at det er bekymringsfullt at hushjelpen min aldri har sett noe lignende. Og at det er såpass traumatisk at hun må legge seg nedpå for å komme over sjokket. Uansettt…

Klesvask. Ikke min.

To topic:

I kjølvannet av en diskusjon om ‘Blogger med mening’, der undertegnede forsøkte å bidra med sine synspunkter uten at jeg tror det på noen som helst vis var utslagsgivende, eller ble tatt til etterretning, kommer årets uvær av en bloggavstemming, nemlig Tordenbloggen. Og av alle mer eller mindre meningsfylte, eller løse, bloggkonkurranser er dette den jeg setter mest pris på. På tross av at premien kun er heder og ære, og at det ikke vanker verken reisegavekort eller fri manikyr til vinneren.

I diskusjonen om blogg med mening hevdet jeg at det først og fremst blir opp til den enkelte leseren å vurdere om det gir mening å lese blogger, og i så fall hvilke blogger.  Det står jeg ved. Å stemple sin egen blogg som ‘meningsfull’ med merkelapp og det hele, føles som en undervurdering av sin egen leserskare. Jeg tar det for gitt at de som ikke fatter poenget lusker videre i cyberverdenen og lar den afrikanske farmen hangle og gå på egenhånd. Men selv om jeg er skeptisk til å utnevne min egen blogg til det prakt*host* verket den er, betyr ikke at jeg ikke setter pris på at andre gjør det.

Å bli nominert til Tordenbloggen er derfor et stort kompliment. Noen mener tydeligvis/forhåpentligvis/kanskje at jeg tilfører dem noe. At min kaotiske tilværelse på den afrikanske farmen har en viss underholdningsverdi, om ikke annet. Innimellom er det tross alt ikke mer som skal til. En gang drømte jeg om å redde verden. Nå holder det å ha fått noen til å smile, eller tenke etter.

Som en ganske så ubetydelig liten blogger med 100 lesere i uka, vokser jeg helt ut av mitt gode skinn av stolthet over å i det hele tatt ha kommet så langt. For vi snakker om Tordenbloggen! Dette er kåringen der de aller fleste av de bloggene jeg mener fortjener sine 15 minutes of blog fame er med. Og det er også i dette selskapet jeg gjerne vil være, og aller helst vil bli satt pris på.

Til de av dere som har trukket meg frem i lyset, fra savannen og inn i det gode selskap: Tusen takk!

Ps, det er visstnok slik at det er vanlig å vekke det slumrende stemmekveget sitt i denne forbindelsen, så hvis du er en av de 100 som stikker innom og du fremdeles ikke har stemt og kommer til å ha søvnløse netter over å ikke ha gjort din borgerplikt.

Ta det med ro, det er fremdeles ikke for sent!

VN:F [1.9.22_1171]
Liker du dette?
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)
Tordenbloggen og 'Blogg med mening", 4.8 out of 5 based on 4 ratings
Share