Egentlig mest ‘Takk’

I en gammel steinkirke i en forblåst liten landsby på Karpathos der kvinnene regjerer, mens mennene duknakket rydder av bordene, henger det en samling personlige relikvier. Noen representerer et ønske eller en forventning som fremdeles ikke er blitt besvart. Andre er ment som en takk for at noe har gått i oppfyllelse.

Mens jeg pakker de siste klærne og fyller opp resten av sekken med røkelaks og norsk sjokolade, og hjemmestrikkede tøfler og verdifulle minner, tenker jeg at alle forventningene egentlig er oppfylt.

Det betyr ikke at jeg rakk alt jeg skulle. Langt derifra. Men det betyr at det jeg rakk, det var bra.

Jeg reiser tilbake til gamlelandet for å få påfyll med sosialt liv. Det er langt mellom naboene på den afrikanske farmen. Kulturforskjeller gjør at man ikke ligger på hver sin sofa og skravler til langt på natt om alt og ingenting. I Namibia sitter man ordentlig, og snakker om ting som tåler dagens lys. Om temaer som kan tåle å gå sin sedvanlige sladderrunde på kirketrappen i ukene som kommer, og som kan ekspandere til å bli fem høns uten å bli altfor sensasjonelt. Det sier seg selv at det blir mye snakk om været.

I Norge snakker jeg lite om været, selv om det er elendig (bortsett fra de siste dagene).

Motbakker blir ikke like bratte i godt selskap. Og jeg har mange fantastiske venner og gode turkamerater. Noen av dem møtte jeg for aller første gang, selv om vi har kjent hverandre…nesten alltid.

Jeg liker meg på cafe. I Namibia setter jeg meg ned og forsvinner inn i min egen boble, fordypet i boken eller laptopen, mens jeg nå og da kikker opp og studerer menneskene som haster forbi meg på vei et sted. På LilleHolmestrand invaderer disse ukjente menneskene boblen din. De setter seg ned ved bordet og snakker til deg. Det slår ut en asosial nerd fra den afrikanske savannen en liten stund, inntil hun begynner å suge til seg det herlige samholdet og har mest lyst til å slå røtter i respatex-bordet.

Men istedet for å gro fast i bordplata, pakker jeg. For på tross av at livet på den afrikanske farmen er eksotisk annerledes, så er det på tide å vende hjemover. Det er på tide å vende tilbake til hverdagstralten i heten og støvet.

Da jeg kom var jeg helt sulteforet på sosialt liv og skravling, og nå er lagrene overfylt.

Jeg rakk ikke alt. Langt ifra. Men det jeg rakk var bra.Veldig, veldig bra.

Takk alle dere fineste fine som gir livet mening, og hjelper til i oppoverbakkene.

VN:F [1.9.22_1171]
Liker du dette?
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Egentlig mest 'Takk', 5.0 out of 5 based on 3 ratings
Share