Fin, norsk sommer

Det regner. Store dråper kolliderer mot kjøkkenvinduet. De blågrå skyene henger tungt over åsen på Hurumlandet. Jeg begynner allerede å savne sol og namibisk varme. Selv de små tornadoene som virvler over savannen på denne tiden av året, og som røsker med seg klesvaska og blåser inn støv og sand i alle kriker og kroker, savner jeg.

Så jeg bestiller en chartertur til Hellas og satser på at det ikke regner like mye der.

I mellomtiden, mens jeg venter på gresk sol og sommer, bestemmer vi oss for å ta en roadtrip. Til Bergen.

Lillebror og jeg har skamfulle innsett at Bergen er en sort, ukjent flekk på Norgeskartet. I VG i forrige uke skrev de om Bergen som den lille byen med så mye å by på, så hvorfor ikke? Og som sagt, det regner jo likevel. Om vi blir rotblaute på østlandet eller vestlandet spiller liten rolle. Vi får i hvert fall belyst en ny flekk på kartet. Been there, done that og alt det der.

Men før Bergen skal jeg ut på en, på så mange vis, fuktig fornøyelse i Frognerparken, så jeg endevender klesskapene i huset på leting etter allværsjakker som tåler å bli sett i dagens lys. I tillegg vurderer jeg å ta med en redningsvest og svømmeknappen. Og å ta på meg hele sekken med klær for å ikke fryse ihjel. Jeg bruker tjukke gensere og vinterskjerf, og likevel hutrer jeg.

Det er norsk sommer. Og vi trøster oss med å si at det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Well, kiss my ass. Jeg velger meg ørken og elendige klær anyday.

VN:F [1.9.22_1171]
Liker du dette?
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Fin, norsk sommer, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Share