Hluhluwe nasjonalpark

Jeg har en del afrikanske venner som sier at zuluer er så vanskelig å ha med å gjøre. Krigerske og kranglete, visstnok. Jeg kjenner ingen zuluer, så vidt jeg vet. Jeg trekker på skuldrene og tenker at jeg vet om en del andre krigerske kranglefanter av diverse etnisiteter.

Inntil vi reiste til Sodwana hadde jeg aldri vært i KwaZulu-Natal. Men nå har jeg altså vært en svipptur innom det som en gang i tiden var Zululand, og etter å ha frest gjennom deler av provinsen må jeg si at jeg forstår hvorfor zuluer kan være krigerske. De har nemlig noe det er verdt å kjempe for.

Provinsen strekker seg fra de snøhvite sanddynene i St Lucia som er det nærmeste Sør-Afrika kommer til strandparadis, opp gjennom frodige elvedaler, over mykt rundede åser og høydedrag, og møter til slutt himmelen i Drakensberg.

For ei ørkenrotte fra Namibia er det hele overveldende grønt og kupert. Vakkert og…folksomt.

KwaZulu-Natal er ikke hovedsakelig urørt natur og villmark. Store deler er kulturlandskap som er i aktivt bruk, men man skal ikke kimse av kulturlandskap. I hvert fall skal ikke jeg det, jeg som synes at kystlyngheiene på sørvestlandet er noe av det vakreste.

Langs veien tårner eukalyptustrærne, og som utvandret nordmann kjenner jeg et snev hjemmelengsel da vi kjører gjennom de plantede furuskogene. Det lukter varme barnåler og kvae. Samtidig synes jeg at det er passelig eksotisk å kunne kjøpe ananas langs veikanten.

Og midt i det hele, omringet av smÃ¥bønder og kvisthytter og haugevis av barn i skoleuniformer, ligger Hluhluwe Umfolozi – Afrikas eldste nasjonalpark.

Etter å ha lest litt om parken, bestemte vi oss for å stikke innom på en kjapp ekspress-safari mens nitrogenet boblet ut av kroppen etter siste dykk. Det var et godt veivalg. Og her kommer noen av bildene fra et døgn i Hluhluwe.

It's not all black and white

Sunbathing on their own private island (lucky bastards)

Ok, so it's paradise...

...but that doesn't mean they're all best friends

BigCat

They say there are about 25 wild dogs in Hluhluwe. I think we saw all of them.

Ever heard about anti-wrinkle cream?

A confession: I really love kingfishers.

And I loved this park too.

VN:F [1.9.22_1171]
Liker du dette?
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share