OgsÃ¥ i november da…

For noen år siden tok en halvtam, men god, kamerat med seg den tidens dame på sykkelferie i England. Det høres kanskje ikke så ille ut, men det var i januar og budsjettet var såpass begrenset at de campet på rasteplassene og langs veikanten. Det regnet visst mye. Og når det ikke regnet, sluddet det.

Herregud, for en måte å gjøre det slutt på, sa jeg en gang. Men det funket! gliste han tilbake.

Humøret sank for hver natt i iskald gjørme, og selv om dama klorte seg fast lenge, finnes det en grense for alt. Hennes gikk et sted mellom muggen, gjennomvåt sovepose og kald suppemiddag da de gikk tom for gass til primusen. Hun tok første flyet til varmere strøk og har ikke blitt sett siden.

Noe sier meg at dette ikke vil funke på dagens dame.

Jeg hadde håpet du kunne hjelpe meg med noen reisetips, sa hun da vi ryddet av bordet i går kveld. Vi har bestemt oss for å reise til Norge etter eksamen. Vi reiser som regel sørover, og nå har vi bestemt oss for å stikke nordover en tur.

NÃ¥r er eksamen? spurte jeg.

I slutten av oktober, begynnelsen av november en gang, svarte hun. Vi har jo ikke så stort reisebudsjett, så camping og billige overnattinger ville være best.

Jeg myser mistenksomt ned i den tomme vinflaska og er ikke sikker på om jeg hørte riktig.

Vil du campe? I Norge? I november? Frivillig?

Wow… Det høres skikkelig…ufyselig ut.

En ting er å bo i lavvu på fjellet midtvinters, men sånn på seinhøsten? Er i det hele tatt campingplasser og sånt åpne i november?

Uansett. Jeg gjorde ikke noe helhjertet forsøk på å snakke henne fra det. Hver sin smak og alt det der. Dessuten har hun bodd årevis i Skottland og bør ha en god formening om hva hun kan forvente seg.

Men når det gjaldt reisetips merket jeg at jeg hadde lite å komme med. November er en transitperiode der vinteren ikke har kommet ordentlig i gang og høsten har kommet altfor langt.
Så jeg sa jeg skulle tenke på det, og forsøke å komme med noen tips etterhvert.

Jeg kan trenge litt hjelp, kjenner jeg. Mitt første og eneste forslag så langt er: Reis et annet sted og dra til Norge i juni istedet.

Så alle tips og forslag til en toukers Norgestur i november på begrenset budsjett tas imot med takk.

VN:F [1.9.22_1171]
Liker du dette?
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share